Noutati

Ajuta si tu

Implica-te. Doneaza 2% din impozitul pe venit.

 

 

Descarca Formularul 2%.

 

 

Parteneri

 

 

Proiecte ATE Bucovina în derulare

Proiectul “Centru de Agrement pt Copii SOAREnDAR” – presupune construirea a trei centre de agrement la Jurilovca (jud. Tulcea), Sadova (jud. Suceava) si Râşnov (jud. Braşov)

Proiecte ATE Bucovina derulate în 2014

29 noiembrie – “La mulți ani, România!” – Spectacol organizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României

Evenimentul, sprijinit de Consiliul Județean Brașov și Asociația pentru Turism și Ecologie Bucovina, a avut loc in Lazenkirchen, Austria. Am participat prin susţinerea unui recital de către cantautorul Lucian ȘTEFAN, solist al trupei folk CALEnDAR şi membru ATE Bucovina.

1 noiembrie – CLACĂ LA LEMNE Cabana Mălăiești – Bucegi, ediţia II

Împreună cu voluntari şi prieteni, am ajutat Cabana Mălăieşti să adune lemne de foc pentru iarnă.

18 octombrie – CLACĂ LA LEMNE Cabana Valea Sâmbetei - Făgăraș, ediţia II

Împreună cu voluntari şi prieteni, am ajutat Cabana Valea Sâmbetei din M-ţii Făgăraş să adune lemne de foc pentru iarnă.

13 septembrie – Ecologizare de toamnă

Ecologizare „Green Team” INMEDIO & ATE Bucovina. 60 de voluntari au adunat aproximativ o sută de saci de resturi menajere în Plaiul Foii, igienizând trei trasee indicate de Salvamont Zărnești și Administrația Parcului Național Piatra Craiului, unul din cele trei fiind Plaiul Foii – Refugiul Șpirlea.

08 august – Lansare de carte la Slobozia, Ialomița, Centrul Cultural Ionel Perlea

 Cu sprijinul prietenilor din cadrul Montan Club „Excelsior” Slobozia, ATE Bucovina a reușit lansarea volumului de poezie clasică „Ascunse-n văzul tuturor” și la Slobozia, acest eveniment, încheind și circuitul de promovare a cărții. Membrii clubului montan local s-au implicat la fel cum au făcut-o și cu exact doi ani în urmă, când trupa CALEnDAR lansa tot în inima Bărăganului primul ei album de cântece de munte „Un munte așternut”!

20 – 22 iunie – Lira Bucovinei, editia I

Prima ediţie a Lirei Bucovinei s-a desfăşurat la Cabana Rarău, jud. Suceava, cu sprijinul Ocolului Silvic Pojorâta și al Cabanei Rarău. Lira constă într-un concurs cu activităţi cultural – artistice cu tematică montană, având ca participanţi cluburi/asociaţii montane din ţară.

04 Iunie – Lansare de Carte la Onești, Bacău

Lansarea volumului de debut al poetului Lucian Stefan, „Ascunse-n văzul tuturor”, a adus la Pensiunea „Ferma Veche” de la Bogdana, județul Bacău invitaţi din Mun. Bacău, Braşov, Oneşti, Berzunţi, Tărgu Ocna, critici literari, scriitori, profesori şi liceeni care iubesc poezia, dar şi muzica folk. Eveniment organizat de ATE Bucovina în parteneriat cu Editura MagicPrint Onești și sprijinit de Restaurant Pensiune „Ferma Veche” Bogdana.

24 mai – Acţiune de ecologizare Green Team Inmedio & ATE Bucovina

Acţiune de ecologizare/igienizare a traseului spre Cascada Urlătoare din Bușteni, desfăşurată cu 35 de adulţi şi copii. Au fost colectați aproximativ 50 de saci cu resturi menajere „uitate” de vizitatori lipsiți de educație. Mulțumim pentru sprijin, Parcului Natural Bucegi, Primăriei din Bușteni precum și Salvamont Bușteni.

1 mai – 25 mai – “SOAREnDAR pentru ei, SOAREnDAR pentru noi!

Promovarea în Piaţa Sfatului – Braşov a Proiectului SOAREnDAR de la Raşnov, timp de 4 ore pe zi (de la ora 15 pana la ora 19) in fiecare zi de vineri, sâmbată şi duminică a lunii mai. Proiect realizat cu sprijinul Trupei CALEnDAR si participarea unor voluntari.

5 aprilie – “PUNEM ÎMPREUNĂ O PIATRĂ LA TEMELIA Centrului SOAREnDAR de la Râşnov” – Clacă de piatră

Proiect desfăşurat la Râşnov, unde împreună cu voluntari şi prieteni am adunat piatră de râu pentru fundaţia clădirii Centrului de Agrement SOAREnDAR destinat copiilor abandonaţi, sau cu o situaţie dificilă.

4 aprilie – Lansare de Carte în Bucureşti - "Ascunse-n văzul tuturor" – Lucian Ştefan

Lansarea volumului de poezii „Ascunse-n văzul tuturor”, autor Lucian Ştefan – membru al Trupei CALEnDAR şi membru ATE Bucovina. Eveniment organizat de ATE Bucovina, la Muzeul Ţăranului Roman, studio Horia Bernea, Bucureşti.

26 martie – Concert folk Caritabil „SOAREnDAR” la Centrul Cultural REDUTA – Brașov

Cu sprijinul Trupei CALEnDAR şi în parteneriat cu Centrul Cultural REDUTA, am organizat  concertul folk caritabil „SOAREnDAR” pentru construirea la Râșnov a unui centru de agrement destinat copilori din orfelinate. Invitați: MARIA GHEORGHIU, CĂTĂLIN STEPA, Grup Folk OM BUN, IONICĂ ERIMIA, MIRELA POTOPEA și trupa CALEnDAR.

22 martie – Lansare volum de poezii – Lucian ȘTEFAN - „Ascunse-n văzul tuturor”

Lansare de carte la Târgul Internațional de Carte și Muzică organizat de Libris.ro, la Bussiness Park – Brașov, unde Lucian Ștefan – membru al trupei folk CALEnDAR si membru ATE Bucovina a lansat volumul de poezii “Ascunse–n văzul tuturor”. Eveniment susţinut de ATE Bucovina

Seara Cântecelor de Munte cu trupa CALEnDAR

Pe tot parcursul anului 2014, ca și în anul precedent, ATE Bucovina a sprijint și promovat organizarea a peste 50 de evenimente artistice susținute de trupa CALEnDAR în orașe precum: București, Brașov, Bușteni, Râșnov, Sinaia, Focșani, Piatra Neamț, Cluj, Slobozia, Râmnicu Vâlcea.

 

Proiecte ATE Bucovina derulate în 2013

Decembrie 2013martie 2014“DAR din DAR pentru Centrul SOAREnDAR”Campanie caritabilă desfăşurată de ATE Bucovina împreună cu Trupa CALEnDAR – Vânzarea simbolică a colecţiei “100 de cântece de aur cântate pe munte” – Trupa CALEnDAR. Scopul campaniei este susţinerea proiectului “Centru de Agrement pentru Copii SOAREnDAR” – un proiect ATE Bucovina.

 

22 noiembrie 2013 – Circuitul 7 Munți din Grădina Carpaților – Gala premiilor de vară, ediția – eveniment organizat de Clubul Sportiv Montan Altitudine, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român și ATE Bucovina, la Sala Horia Bernea, Muzeul Național al Țăranului Român

 

2-3 noiembrie 2013 – Clacă la lemne II, Bucegi – acț iune de strâns lemn din pădure, pentru încălzirea pe timp de iarnă a Cabanei Mălăiești

 

26-27 octombrie 2013 – Clacă la lemne I, Făgăraș – acțiune de strâns lemn din pădure, pentru încălzirea pe timp de iarnă a Cabanei Valea Sâmbetei

 

Octombrie 2013 – Demararea proiectului “Centru de Agrement pt Copii SOAREnDAR” – proiect ATE Bucovina, sustinut de Trupa CALEnDAR

 

6-8 septembrie 2013Eco Diham – acțiune de ecologizare în munții Bucegi, în zonele Diham, Gura Diham, Poiana Izvoarelor, Tache Ionescu, Valea Glejeriei, Mălăiești, în parteneriat cu LS Travel Retail Romania (rețeaua de distribuție de presă INMEDIO/RELAY); Proiect derulat în cadrul Programului ”2 MINUTE pentru o comunitate mai verde, o lume vie!”

 

7 mai – 17 iunie 2013Donează o carte! – Campanie de colectare de carte colectare de carte, în parteneriat cu World Vision România și ANSA Brasov, pentru  copii din centre de îngrijire sau plasament precum și pentru școlari din zone defavorizate. (Proiect derulat în cadrul Programului ”2 MINUTE pentru o comunitate mai verde, o lume vie!”).

 

Paște 2013 - 1 Iunie 2013Cadouri de suflet pentru copii de sufletacțiune caritabilă derulată în centre de plasament din București și Brașov, în parteneriat cu INMEDIO.

 

13 aprilie 2013Lansare de carte dna. Ileana Vulpescu – “Noi, doamnă doctor, când o să murim?”Centrul Cultural Reduta,Braşov

 

În 2013 – participanți sau parteneri în acțiuni de ecologizare, plantare și evenimente cultural-educative montane.

 

Proiecte ATE Bucovina derulate în 2009 – 2012

 

În 2012 – participanți sau parteneri în acțiuni de ecologizare, plantare și evenimente cultural-educative montane.

 

30 iunie – 2 iulie 2010Proiect de conștientizare/educare a tinerilor privind drumețiile montane și respectul față de natură derulat simultan în școli și licee din județele Iași, Suceava și din București

 

10 – 12 Aprilie 2010Proiect de conștientizare ulterior acțiunii de plantare "SĂDEȘTE UN POM, PĂSTREAZĂ-TE OM" – Plantează-ți oxigenul – derulat în parteneriat cu școlile unde învățau elevii voluntari.

 

10 Aprilie 2010Acțiunea de plantare "SĂDEȘTE UN POM, PĂSTREAZĂ-TE OM" – Plantează-ți oxigenul plantarea simultană în 14 zone diferite din țară; ATE Bucovina s-a implicat în proiect pentru plantarea în 2 zone – Suceava și Iași, împreună cu cadre didactice și elevi voluntari și în colaborare cu ROMSILVA.

 

23 mai 2009Eco Padina – ecologizare în munții Bucegi, în zona traseelor turistice Padina-Babele, Padina-Hotel Pestera, Lacul Bolboci, Platoul Bucegi, gropile de gunoi de pe platoul Bucegi – Cabana Babele, împreună cu cluburi montane afiliate la FRTE și în colaborare cu Administrația Parcului Natural Bucegi, ROMSILVA și SALVAMONT.

Designed by - DPXMediaDesign